Toneeltekst 'Dorian' nu te koop - NiteNITE
Sluit
Sluit

Toneeltekst ‘Dorian’ nu te koop

Voor de regie van Christophe Coppens schreef Javier Barcala een bewerking van Oscar Wilde’s The Picture of Dorian Gray. De toneeltekst is nu te koop als uitgave bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Barcala situeert het verhaal in de hedendaagse kunstwereld – waar jeugdigheid, schoonheid en relevantie als geen ander zijn gekoppeld aan succes.

Javier Barcala

Javier Barcala is een filmregisseur en schrijver uit Los Angeles en Spanje.

Hij is afgestuurd met een MFA (Master of Fine Art) in Film Directing van Art Center College of Design in Los Angeles, waar hij begeleid werd door oa regisseurs Tarsem Singh en David Kellogg, cinematograaf Affonso Beato en de legendarische fotograaf Matthew Rolston. Hij heeft daarnaast een dubbele MFA in Journalistiek van Universiteit Antwerpen en Universidad Complutense in Madrid. Hij werd bekroond met een Fulbright Fellowship door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken van Culturele Zaken, een Mary Pickford Endowment Award van de University of Southern California en een Leonardo da Vinci European Excellence Award.

Zijn werk als schrijver en filmmaker varieert van zeer gestileerde fantasieën tot alledaagse levensverhalen, vaak duister gecombineerd met humor en magisch realisme.

Vertaling: Jibbe Willems

Jibbe Willems is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Als toneelschrijver werkte hij onder andere voor het Nationale Toneel, Oostpool, De Utrechtse Spelen, Het Zuidelijk Toneel, Frascati, De Toneelschuur, Het Syndicaat en Theater Bellevue. Iedere maand is hij te zien in de satirische theatershow De Orde van de Dag. In 2015 trad hij aan als huisschrijver van Toneelgroep Maastricht.

Bestellen

Bestel de toneeltekst DORIAN hier.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.