Bien De Moor - NiteNITE
Sluit
Sluit

Bien De Moor

Acteur

zij/haar

Bien De Moor

“Bien De Moor speelt deze excentrieke, vileine dame met flair” – De Telegraaf over Dorian

Bien De Moor (De Pinte, 1962) is een Vlaamse actrice met een indrukwekkende staat van dienst. Ze studeerde aan de toneelopleiding Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en speelde daarna bij verschillende theatergezelschappen in België, Nederland en Duitsland. Haar talent bleef niet onopgemerkt en inmiddels kan ze bouwen op een stevige carrière. In 1996 speelde zij bij de KVS in Brussel de rol van het tweeslachtige personage  Ariël in Shakespeares De Storm. In 2005 won ze de Theo d’Or voor beste actrice voor haar rol in De Meiden bij het Nationale Toneel. Ook speelde ze de hoofdrol in de film Vera van de Nederlandse regisseur Thomas Korthals Altes, die in 2010 de Grote Prijs won op het Short Shorts Film Festival in Tokio. Voor haar hoofdrol in de film Code Blue ontving ze meerdere (internationale) prijzen.

Sinds 2017 maakt Bien deel uit van het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel en vertolkte ze opzienbarende rollen in o.a. Dorian, Salam en Brave New World 2.0. Ook speelde ze een centrale rol te midden van het dansgeweld van Club Guy & Roni in de voorstelling LOVE ♥.

“Maar de eigenlijke hoofdrol is de mecenas (…) scherp en glad gespeeld door Bien de Moor. Popperig bepruikt en extravagant gekostumeerd is zij een mix van Marijke Helwegen en Mathilde Willink die haar plaats opeist tussen de opdringende jeugd.” –Trouw over Dorian

“Gids in de onmogelijke queeste naar liefde is actrice Bien de Moor, die als een verlopen paarse ‘Venus in furs’ alle ijdele pogingen becommentarieert.” – NRC over LOVE ♥

“Soms stiefelt ze rond, breekbaar maar sterk, in oudroze avondjurk en dito pluimverenhoed.” – De Volkskrant over LOVE ♥

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.