Igor Podsiadly - NiteNITE
Sluit
Sluit

Igor Podsiadly

Danser

hij/hem

Igor

Igor Podsiadly werd in 1985 geboren in Góra Śląska in Polen. Op jonge leeftijd begon hij met dansen in een jaren ’90-discogroep. Daar bleek al snel zijn talent; hij mocht voortdurend de solo’s dansen. Na zijn middelbare school kwam hij naar Nederland, om aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts te studeren. Tijdens zijn tweede jaar verzamelde hij moed en schreef een mail naar Club Guy & Roni waarin hij zijn interesse kenbaar maakte. Hij kreeg geen reactie. Een paar maanden later kwam hij gelukkig alsnog in aanraking met de Club. Sinds 2005 is hij lid en danst hij voornamelijk solo’s; heel fijn voor iemand die ‘niet zo goed is in communicatie met anderen’. Wat hij geweldig vindt aan Club Guy & Roni is dat het een verzameling ‘diehard misfits’ is. Hij houdt totaal niet van groepjes mensen, maar dit is de enige club waar hij bij wil horen. Igor won in 2014 de Zwaan (de ‘Oscar van de Nederlandse dans’) voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Zijn geheim: hij danst elk optreden alsof het zijn laatste is.

 

Met Igor hebben Guy & Roni zo’n beeldbepalende danser in huis. Een breed getalenteerde performer die het publiek steeds weer verrast. Of hij nu danst met zijn fabelachtige en eigenzinnige techniek, slechts staat en kijkt of speelt, altijd biologeert hij met een gevaarlijke en vertederende uitstraling tegelijk.” – jury de Zwaan 2014

 

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.