Jacobus Thiele - NiteNITE
Sluit
Sluit

Jacobus Thiele

Percussie

Jacobus Thiele, percussionist en drummer uit Braunschweig (Duitsland), begon op elfjarige leeftijd met drummen. Hij leerde verschillende stijlen zoals pop en rock, voordat hij zich op jazz richtte toen hij 20 was. Enkele Jaren later breidde zijn belangstelling zich uit naar percussie, met name Afro-Cubaanse, Braziliaanse en Arabische muziekstijlen, maar ook muziek uit de Balkan.

 

In 2014 rondde hij zijn Bachelor af aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, gespecialiseerd in Arabische percussie. Sinds die tijd heeft hij aan verschillende projecten meegedaan met een grote variatie aan stijlen: van jazz en pop tot Ottomaanse klassieke muziek en hedendaagse muziek. Hij speelde in een aantal vooraanstaande projecten, met name de groep “Semer Reloaded” geleid door Alan Bern en Kudsi Erguners groep “The Ottoman Drums”.

 

Hij trad op in projecten van met verschillende gerenommeerde musici zoals het “Michalis Kouloumis Trio” en “Konsonans Retro”, een Oekraïense brass band geleid door Christian David, waar hij weer achter het drumstel plaatsnam. Hij stond ook op het podium met Alan Bern en twee leden van de Klezmatics, Lorin Skamberg en Frank London bij het Yiddish Summer Festival in Weimar, en hij speelde met Ibrahim Kevo en Mohamad Fityan begeleid door de Codarts big band op het North Sea Jazz Festival in 2016.

 

In 2017 componeerden Jacobus en Dominic Eggers de muziek voor afstudeerpresentatie “It were the mistakes that made us famous” van de Codarts circus-opleiding, geregisseerd door Dick Hauser, en ze voerden deze ook uit.

 

Jacobus is mede-oprichter van de Balkan/Klezmer/Folk band “A Glezele Vayn”. In mei 2016 kwam zijn derde CD uit die zijn brede muzikale interesse goed weergeeft. Hij speelt hierop piano, gitaar en percussie.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.