Carrousel - NiteNITE
Sluit
Sluit

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Doorgaan tot je niet meer kunt.

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een eindeloze competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. De ellende van de één, is de glimlach van de ander. Kunt u de verleiding weerstaan om niet te lachen?

Regisseur Guy Weizman en toneelschrijver en dichter Bernard Dewulf vroegen zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait.
Carrousel is geïnspireerd op de waargebeurde, verfilmde roman They shoot horses, don’t they? over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren ’30. Het resultaat is een meeslepende en muzikale voorstelling.

In de voorstelling wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald middels Nederlandse boventiteling.

Tekst: Bernard Dewulf Regie: Guy Weizman Choreografie: Roni Haver Muziekcompositie: Mátyás Wettl Decor: Ascon de Nijs Dramaturgie: Robbert van Heuven Kostuums: Slavna Martinovic Lichtontwerp: Wil Frikken Regie assistent: Wim de Vries

Spel en dans: Bram van der Heijden, Fabian Jansen, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Bien De Moor, Nadia Amin, Mariana Aparicio Torres, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya.

Saxofoon: Daan Van Koppen Sousafoon: Arno Bakker Piano: Tim Sabel Gitaar: Martin van Hees Viool: Diamanda La Berge Dramm Cello: Maya Fridman

"Met zijn fysieke, associatieve en poëtische theatertaal maakt hij (Guy Weizman) het NNT op dit moment tot een van de spannendste bespelers van de grote zaal."

Het Parool

“het is Guy Weizman gelukt. En goed ook. Carrousel, de eerste voorstelling die hij als artistiek voorman van het Noord Nederlands Toneel heeft gemaakt, is een uitgekiende mix geworden van dans, muziek en beeldende kunst, van spektakel en ingetogenheid, van humor en ontroering.

Dagblad van het Noorden

“Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging, volslagen in your face.” (..) "Carrousel komt daardoor áán"

Trouw

“Carrousel is ware theaterpoëzie”

NRC

Feed

FALL FAILING van start!

07 11 2023

Fall Failing COMING SOON

03 11 2023

OPEN CALL: foto/video creatives

17 10 2023

NITE RAW: Rebekka Nilsson

23 08 2022
Meer feeds

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.